Ankervissen Zeeland

Een mooie visdag op de Westerschelde

grote vangst na ankervissen zeeland

Boek nu uw dagje ankervissen op de Westerschelde

 

Tijd: 08.00 - 17.00

Prijs: €75,00 p/p boot afhuur €650,00

Inclusief: vishengel, aas, hapje en een drankje

Beste periode: oktober t/m mei

 

U kunt ook eerst contact met ons opnemen via: info@barracuda-sportvisserij.nl of 06 225 215 94

    Uitzicht tijdens ankervissen zeeland

    Ankervissen Zeeland

    Zoals de naam het al zegt vissen we bij anker vissen op de boot welke voor anker ligt.Een andere naam voor ankervissen is bodemvissen.
    Voorbeelden van te vangen vis:
    -Shar
    -Wijting
    -Bot
    -Schol
    -Zeebaars
    -Haai

    In tegenstelling tot het wrak en makreelvissen waarbij we driften over een wrak, liggen we nu voor anker.
    Bij ankervissen vissen we volgens de uptide methode waarbij we het lood tegen de stroming in werpen.
    Het is zaak om goed stroomopwaarts in te werpen en daarbij voldoende lijn te geven waardoor het aas strak op de bodem komt te liggen.
    We vissen vaak met een paternoster voorzien van 3 haken en een voldoende zwaar ankerlood.Doordat je lood op de bodem verankerd ligt, duwt de stroming je paternoster plat tegen de bodem. Daardoor is je aaspresentatie optimaal voor bodemvissen als schar en wijting.

    ankervissen uitrustingUitrusting voor ankervissen

    De bootvisser heeft een aantal keuzes te maken voor de hengelspullen die hij meeneemt bij het ankervissen. Ten eerste is dit de keuze voor de hengel. Bij het zeevissen vanaf de boot zijn korte hengels aan te raden. Een boothengel met een lengte van 2,4 tot 2,8 meter voldoet prima.Ten tweede zal de zeevisser een keuze voor lijn, lood en haken moeten maken. Over het algemeen geldt dat 35/00 tot 40/00 een goede lijndikte is. De zwaarte van het lood hangt af van de situatie. Is er weinig stroming dan kies je wat lichter lood (100-150 gram) maar als het erg stroomt dan kan je gerust zwaarder gaan (tot wel 250 gram). Let er wel op dat je hengel het gewicht van het lood kan hebben. Wat betreft de haken kan je het beste zeevishaken gebruiken. Deze zijn goed bestand tegen het zoute water en erg sterk. Ten derde is het keuze van het aas doorslaggevend. Kijk goed welke zeevissen je wilt vangen en stem je aas daarop af.

    Lood

    Een van de meest onderschatte factoren bij het uptide vis- sen is de loodkeuze. Voor wat betreft het gewicht voldoet 240 gram meestal prima op de Noordzee, het type hangt af van de omstandigheden. Staat er veel stroming, kies dan voor ankerlood met vaste ankers. Bij een normale stroming is lood met klapankers afdoende. Schakel zodra de stroming bijna helemaal of geheel wegvalt meteen over op normaal lood zonder ankers of op zogeheten ‘hoefijzers’ met grippunten. Deze zorgen ervoor dat je aas een stuk actiever, en dus ook attractiever, wordt gepresen- teerd. Dit is noodzakelijk om vis te kunnen blijven vangen zodra de stroming wegvalt.

    Aas

    Voor zeeaas geldt: hoe verser, hoe beter. Je kunt natuurlijk zelf zeepieren spitten in de daarvoor aangewezen gebieden die in de Landelijke Lijst van Viswateren staan. Wanneer je voor het all-inn concept kiest is zeeaas inbegrepen. Wij verzorgen het juiste aas voor de te vangen vis. Aas dat er gebruikt wordt is; zeepieren, zagers, mesheften.Om het aas mooi op en over de haak te schuiven, is een aasnaald onmisbaar. Aan boord van MS Barracuda hebben we voldoende aasnaalden om te gebruiken bij het vissen.

    Getijden

    Op zee staat stroming gelijk aan azende vis. De vangsten vallen dan ook meestal vrijwel stil zodra de stroming wegvalt. Met een getijdenboekje bij de hand kun je precies zien wanneer de stroming toe- of afneemt en je aasaanbieding aanpassen. Ook aan de hand vande boeien kun je zien of de stroming wegvalt. Wind en stroming houden de geankerde boot op zijn plaats ten opzichte van een boei. Zodra de wind meer vat krijgt op de boot, die vervolgens begint te draaien t.o.v. de boei, weet je dat de stroming wegvalt.
    Om de minder gretig azende vis toch tot aanbijten te verleiden, is actiever vissen dan het proberen waard. In plaats van de hengel tegen de railing te zetten, houd je deze nu in je hand en speel je met je aas door de hengel te bewegen en/of lijn te geven. Zo kun je ook als er geen stroming staat soms toch aardig door blijven vangen.

    Ankervissenvissen Westerschelde vistrip

    Wat kunt u verwachten op de Ankervissen Westerschelde trip? U wordt om 7.45 uur opgehaald bij de opstapplaats aan de sluis te Vlissingen. Eenmaal door de sluis varen we naar één van de visstekken op de Westerschelde. Tijdens het varen kunt u genieten van een tocht langs onze prachtige Zeeuwse kust. Aangekomen op de stek worden de hengels met onderlijnen klaargezet en krijgt u uitleg over de manier van vissen op tong op de Westerschelde. De tijd om te vissen is dan aangebroken en het wachten op de eerste tongenbeet is begonnen. Ter herinnering worden er tijdens het vissen foto’s gemaakt. Deze kan de trotse visser na afloop bekijken op Facebook of Instagram. Natuurlijk komt u tijdens het vissen niets te kort, een hapje en een drankje worden verzorgd, een broodje, soep, frisdrank, koffie en thee doen de ronde.

    jongen die aan het ankervissen is in zeeland
    ankervissen zeeland trip man met vangst
    ankervissen zeeland schemering
    visser tijdens ankervissen zeeland

    Vragen over een dagje ankervissen op de Westerschelde?

    Neemt u  gerust contact met ons op indien u meer informatie wilt over een dagje ankervissen in Zeeland. We zijn ook  bereikbaar op: info@barracuda-sportvisserij.nl of telefonisch op nummer : 06 225 215 94

    Groet,

    Team Barracuda

      man met hengel en ankervissen zeeland