Tongvissen Westerschelde

Een mooie visdag op de culinaire geliefde tong

visser toont vangst na tongvissen westerschelde

Boek nu uw dagje tongvissen op de Westerschelde

 

Tijd: 08.00 - 17.00 of 18.00 - 24.00

Prijs: €75,00 p/p of boot afhuur €750,00 (dag en avond vissen)

Inclusief: vishengel, aas, hapje en een drankje

Beste periode: mei t/m oktober

 

U kunt ook eerst contact met ons opnemen via: info@barracuda-sportvisserij.nl of 06 225 215 94

  Tongvissen Noordzee

  Een mooie visdag op de culinaire geliefde tong is voor veel vissers een waar genot. Maar ook deze specifieke visserij vraagt om geduld en geluk. Wij zijn ervaren in het vissen op tong op de Westerschelde en hebben de juiste uitrusting aan boord om deze mooie platvissoort aan de haak te slaan.

  Onze Noordzeekust en die van onze Zuiderburen lenen zich goed voor het vissen op tong. Met name de kust vanaf Domburg tot aan Vlissingen en de kust van Breskens tot Oostende staan bekend om zijn mooie vangsten.

  Tongvissen Noordzee vanaf de boot

  Het benaderen van de visstekken met de boot is prima te doen en vaak beter te benaderen dan vanaf het strand waar eb en vloed vaak van invloed zijn om je stek te kunnen bereiken. Echter is het wel van groot belang tijdens het vissen vanaf de boot om de aaspresentatie op de bodem te waarborgen. Het is dan ook noodzaak om voldoende lijn te geven zodat het aas zo goed mogelijk op de bodem komt.

  Wat is het beste aas voor het vissen op tong op de Noordzee?

  Zagers, slikzagers, en zeepieren zijn verre weg de beste aassoorten voor het vangen van tong op de Westerschelde. Het is van groot belang dat het gekozen aas niet te groot van formaat is omdat de tong een scheef maar ook vooral een kleine bek heeft. Een goede tip is om klein geknipte stukjes aas goed over de haakpunt te schuiven zodat er ondanks het kleine aas toch een mooi geurspoor wordt gemaakt, dit vergroot de vangkans.

  Uitrusting voor het tongvissen op de Noordzee?

  Een hengel met soepele top en een molen met lijn van maximaal 35/00 mm nylon is voldoende. Wat betreft de onderlijn is de weegschaal met daarboven een afhouder de favoriet. Maar ook de onderlijnen met verzwaarde afhouders kunnen het verschil maken. Ook kralen op de haaklijn geven vaak een positief effect wat een aanbeet meer kan opleveren. Voor de keuze van het lood ben je afhankelijk van de stroming die er staat. Bij veel stroming is het gebruik van ankerlood noodzakelijk, is de stroming minder dan werkt rollood of hoefijzerlood vaak beter.

  De beste tijd voor het vissen op tong op de Noordzee

  De zomer en het vroege najaar zijn de beste tijden voor het vissen op tong. Zowel overdag als ’s avonds azen de tongen, waarbij de dag de laatste jaren niet onder doet voor het vissen in de avond.

  Tongvissen Noordzee vistrip

  Wat kunt u verwachten op de Tongvissen Noordzee trip? Vist u overdag dan wordt om 7.45 uur vertrek vanuit Roompot Marina. Vist u ’s avonds dan is dit om 17.45 uur. Eenmaal door de sluis varen we naar één van de visstekken op de Westerschelde. Tijdens het varen kunt u genieten van een tocht langs onze prachtige Zeeuwse kust. Aangekomen op de stek worden de hengels met onderlijnen klaargezet en krijgt u uitleg over de manier van vissen op tong op de Westerschelde. De tijd om te vissen is dan aangebroken en het wachten op de eerste tongenbeet is begonnen. Ter herinnering worden er tijdens het vissen foto’s gemaakt. Deze kan de trotse visser na afloop bekijken op Facebook of Instagram. Natuurlijk komt u tijdens het vissen niets te kort, een hapje en een drankje worden verzorgd, een broodje, soep, frisdrank, koffie en thee doen de ronde.

  8:00 – 17:00 of 18:00 – 24:00: all-in € 75,00 PP boot afhuur € 750,00 (dag en avond vissen)

  Impressie van Tongvissen op de Noordzee

  Wij zijn ervaren in het vissen op tong in de Noordzee en hebben de juiste uitrusting aan boord om deze lekkere vissen aan de haak te slaan. Het is dus gegarandeerd een geslaagd dagje uit!

  goede vangst na tongvissen westerschelde
  man met vissen welke gevangen zijn tijdens tongvissen westerschelde
  man met vis die is gevangen tijdens tongvissen westerschelde
  trotse man toont vis na tongvissen westerschelde
  man tijdens tongvissen westerschelde

  Vragen over een dagje tongvissen op de Noordzee?

  Neemt u  gerust contact met ons op indien u meer informatie wilt over een dagje tongvissen in Zeeland. We zijn ook  bereikbaar op: info@barracuda-sportvisserij.nl of telefonisch op nummer : 06 225 215 94

  Groet,

  Team Barracuda

   vangst na tongvissen westerschelde